У війні з російськими окупантами загинули воїни з Кіровоградщини. Точка доступу публікує імена тих, про смерть кого стало відомо сьогодні, 20 січня.

У Світловодській громаді повідомили про загибель 27-річного солдата Звєздуна Артема. Народився 1 грудня 1995 року у місті Світловодську. Старший стрілець стрілецького відділення воював у складі 7-го окремого батальйону “АРЕЙ” Української добровольчої армії, серед побратимів мав позивний "Галустян".

17 січня загинув під час ворожого обстрілу позицій з танку в результаті обстрілу отримав поранення несумісне з життям поблизу с. Лугівське Запорізької області.

Звіздун Артем загиблий військовий


У Компаніївській громаді повідомили, що 18 січня в районі міста Бахмут Донецької області, внаслідок обстрілів ворожої артилерії загинув Олександр Скачко.

Він був стрільцем-санітаром 1 механізованого відділення бойової машини 1 механізованого взводу 3 механізованої роти військової частини А4472.

Він народився 13 лютого 1984 року у Компаніївці. У 2000 році закінчив Компаніївську загальноосвітню школу.

Загиблий військовий

У Гайворонській міськраді повідомили, що в південно-східному районі м. Бахмут Донецької області від отриманих травм загинув 34-річний старший солдат, командир 3-го розвідувального відділення розвідувального взводу військової частини А4279 Іван Усатюк.

Іван Усатюк (позивний Ворон) народився 17 листопада 1988 року в місті Вишневе Київської області. У 2003 р закінчив Мощенську загальноосвітню школу та вступив до Гайворонського ПАЛ де навчався на слюсаря з ремонту сільськогосподарських машин до 2006 року.

Ветеран АТО 2014-2015 років. Служив на кордоні Донецької та Луганської областей, обороняв Маріуполь, був в Іловайському котлі. У 2014 році був госпіталізований із хронічними запаленнями, але недолікувавшись втік зі шпиталю на фронт. Нагороджений пам’ятною медаллю "Захиснику Батьківщини".

У вересні 2022 року отримав повістку. Після збору урожаю та перенесеної операції (загострення однієї з хронічних хвороб, котру отримав при службі в 2014-2015 рр.) відправився захищати Батьківщину. Спочатку був на Херсонщині, а з листопада — у Бахмуті, де і загинув 15 січня 2023 року.

Іван Усатюк


В Новомиргородській міськраді повідомили, що на війні загинув Тимофій Желєзняк.

Про час, дату та місце прощання з захисником повідомлять додатково.

Тимофій Желєзняк

 

Читайте також: У громаді на Кіровоградщині попрощалися з 54-річним захисником (ФОТО)


Головне сьогодні